Melyik fertőtlenítő technológiát válassza?

Image
  • 2020. november 5.

Melyik fertőtlenítő technológiát válassza?

Először is jó tudni, hogy mindennemű fertőtlenítés előtt szükséges egy alapos takarítás, ugyanis fertőtleníteni csak tiszta felületet érdemes. Ha az adott területen megtörtént a porszívózás, felseprés, felmosás és a felületek letörlése, akkor kezdődhet a szükséges fertőtlenítési eljárás.

Az ózonos területfertőtlenítés tökéletes választás egyszeri fertőtlenítéshez, hiszen minden felület, amit az ózongáz elér, fertőtlenítésre kerül ezzel az eljárással. Azonban az ózonos fertőtlenítés pillanatnyi állapotot eredményez, visszafertőzés elleni védelmet nem biztosít. Az ózongenerátoros fertőtlenítést jó szívvel ajánljuk családi házak, lakások, szállodai szobák, kisebb irodák alkalmi fertőtlenítésére.

A hidegködképzéses fertőtlenítéssel az adott területet folyamatosan fertőtlenítve lehet tartani, ha rendszeresen, például hetente megtörténik a technológia alkalmazása. A hidegködképzéssel ugyanis a megtapadó ezüstkolloid akár 5-6 napig fertőtlenítve tartja a felületeket, és megakadályozza a visszafertőződés lehetőségét. A rendszeres hidegködképzéses fertőtlenítés a legjobb lehetőség a vírusok és baktériumok folyamatos távoltartására irodaházak, ipari területek, szállodák és éttermek, színházak és más szórakoztató helyek, egészségügyi területek, sportlétesítmények, iskolák és óvodák közös használatú helyiségeiben.

A fertőtlenítő permetezés nagy előnye, hogy sokkal több fertőtlenítőszer tartalmú oldat kerül a kezelt felületekre, ezért még eredményesebb, tartósabb a fertőtlenítő hatás is. A permetező eljárás során ugyanazt az ezüstkolloid tartalmú Nanosept fertőtlenítőszert használjuk, mint a hidegködképzés alkalmazásakor, csak az anyag felvitelének módja más. A nedvesebb technológia miatt permetezni csak vízálló felületeket lehet, illetve kizárólag olyan helyeken alkalmazzuk, ahol nem probléma, hogy lefolyik a fertőtlenítő anyag. Ilyen permetezhető területek lehetnek az irodaházak, gyárak, intézmények külső területei, ahol a korlátok, padok, asztalok és a kültéri dohányzók falai permetezhetőek, valamint bármilyen fürdőterület zuhanyzója, mellékhelyisége.

 

Amennyiben érdekli valamely épületfertőtlenítési vagy ipari takarítási szolgáltatásunk, keressen minket bizalommal! 40 éves szakmai tapasztalatunkkal és a tisztítástechnológia változásainak folyamatos követésével segítjük megtalálni a legjobb, leghatékonyabb megoldást.

  • Megosztás: